Ubytování

FESTIVAL KOLEM SVĚTA

FESTIVAL KOLEM SVĚTA

Země všech kontinentů, padesát komentovaných projekcí, fotografie z nedostupných míst světa, cestovatelská setkání, zahraniční hosté. To vše i mnohem víc přináší největší cestovatelský svátek v České republice – festival Kolem světa. O víkendu 28. – 29. listopadu 2015 přivítá NÁRODNÍ DŮM NA SMÍCHOVĚ tisíce návštěvníků, kterým festival vedle přednášek nabídne i exotická jídla, jedinečná vystoupení zahraničních umělců, pozve je na setkání se zajímavými osobnostmi, na interaktivní workshopy tradičních řemesel JV Asie nebo Afriky a nabídne možnost zakoupení tradičních výrobků z Mexika, Peru, Indonésie či Nepálu.

Hlavním hostem festivalu je holandská herečka a cestovatelka MANON OSSEVOORT, které se podařilo dorazit na „konec světa“ z Nizozemí až na Jižní pól. Cesta trvala přes 4 roky a celou dobu cestovala se svým traktorem. Pro dosažení Jižního pólu měla nový speciálně zateplený traktor Massey Ferguson. Sny se mají plnit. Sometimes you just have to do it!

Dalším inspirativním hostem bude dobrodruh DAN PŘIBÁŇ, který se svým týmem žlutých trabantů a motorek projel Austrálii, Indonésii, Východní Timor a Thajsko. Poslední cesta tohoto „žlutého cirkusu“ trvala neuvěřitelných 6 měsíců.

JAN HOMOLA je známý hudebník působící ve skupině WOHNOUT, ale málokdo tuší, jak často tráví volný čas na cestách. Vždy s kytarou, vždy s batohem a vždy nezávisle. Barma, Venezuela, Vietnam, Srí Lanka, Kuba, Laos, Kambodža – to je příkladný výčet zemí, které navštívil… Na festivalu KOLEM SVĚTA představí několik zemí JV Asie.

LADISLAV ZIBURA v létě sbalil svůj život do 12 kilogramů, hodil batoh na záda a vypravil se pěšky do Jeruzaléma. Bez mapy a orientačního smyslu se mu podařilo ujít 1400 kilometrů napříč rozpálenou krajinou Turecka a Izraele, stanout pod Zdí nářků a prožít největší dobrodružství svého života. Těšit se můžete na vyprávění cynického kavárenského povaleče, který vám svým laskavě nekorektním humorem dokáže, že poutník rozhodně nemusí být katolík, asketa ani nudný člověk. 

Nebude chybět ani workshop cestovatelské fotografie, který povede zkušený fotograf a filmař PETR JAN JURAČKA, vítěz několika mezinárodních soutěží a oficiální fotograf Univerzity Karlovy a ZOO Praha.

Bohatý doprovodný program festivalu pak doplní tradiční tance z exotických zemí, rukodělné workshopy, prodejní stánky s etnickými výrobky nebo prezentace exotické kuchyně.

Pokud jste na cestě kolem světa ještě nebyli, tak nyní máte jedinečnou příležitost! Bude trvat dva dny 28. a 29. listopadu 2015 v Národním domě na Smíchově v Praze !!

Doporučujeme navštívit

Úžasné 10.0 / 10
Velmi dobré 8.0 / 10
Vynikající 9.6 / 10

Penzion roku

© FTonline s.r.o. - Všechna práva vyhrazena. | Obchodní podmínky
Webdesign pro portály
TOPlist TOPlist