Ubytování

Jezero Lago di Tenno

Jezero Lago di Tenno

Kempy okolo jezera Lago di Garda představují výbornou příležitost pro ty, co chtějí strávit dovolenou v úzkém spojení s přírodou bez toho, aniž by se vzdali všech služeb zajišťující jejich pohodlí. Malebné místo a možný cíl pro milovníky jezera a okolní přírody je jezero Tenno. 

Tenno těží z výhodné polohy ve středomořské oblasti Lago di Garda a z okolních hor, které ho obklopují. Je to klenot uchovávající svou nezměněnou původní podobu z doby bronzové. Osada u kanálu Tenno patří k nejkrásnějším osadám Itálie, zde se v uměleckém středisku a parku umění a řemesel setkávájí umělci a spolky různých uměleckých žánrů. Obec Tenno a její části jsou součástí prostoru tzv. Ecomuzea sahající od Dolomit k jezeru Garda.


Z hradu v Tenno je nádherný výhled na jezero Garda. Hrad byl postaven někdy ve 12. století a dominuje starobylé vesničce Frapporta s kostelíkem Svatého Lorence, postaveného v románském slohu typickým pro oblast Trenta. Dalším působivým místem je samotné jezero Tenno, lázeňské středisko s průzračnou vodou a neporušenou přírodou, představující božskou oázu klidu. Jeho pláže jsou dobře vybavené potřebným servisem a jsou nepřeplněné. Jezero bývá nazýváno “modrým jezerem” pro svou modrozelenou barvu, kterou vytváří odraz okolních lesů a bílé kameny na dně jezera. K jezeru se dá dostat pouze pěšky po dlouhém schodišťovitém chodníku již z dob středověku.

Kemp ponořený v zeleni

Kemp ponořený v zeleni se nachází několik málo kroků od středověké vesnice Canale di Tenno. Plocha kempu je převážně pokryta vysokými stromy, rozdělená na jednotlivé terasy s travnatým základem. Je to vhodné místo pro ty, co upřednostňují klid a přírodu. Kemp se nachází v blízkosti stejnojmeného jezera, vzdálenost od břehu jezera je pouze 300 m, kde se na hladině jezera se zrcadlí okolní hory. V okolí se nabízí nesčetné možnosti procházek a výletů, např. do středověkých vesniček, archeologických nalezišť, různé trasy pro milovníky turistiky a horských kol. Vzdálenost od lázní Comano je 15 km a 10 km je to odsud do Arca a Riva del Garda. Restaurace, pizzerie a bar jsou vzdálené pouze 100 m od kempu. Jednotlivá místa jsou vybavena elektrickým proudem. Cena za stan obsahuje: 1 vozidlo, užití sprch a teplé vody a spotřebu elektřiny. Další služby, které kemp poskytuje, je bezplatné připojení k wi-fi, půjčovnu kol, gril, služby pro karavany, bar, restauraci a pizzerii 100 m od kempu, obchod, hřiště na tenis, hřiště na malou kopanou a volejbal, stolní tenis a víceúčelové hřiště.

Možnosti ubytování v kempu

V období od 19.června do 9. července a od 1.září do 31.října 2017 kemp nabízí zajímavou nabídku pro ty, co chtějí strávit aktivní dovolenou: užití plavidel na jezeru Tenno (šlapadla na max 3 hodiny), vycházku s nordic walking holemi a jištěnou ferratu. Nabídka je dostupná ve dvou variantách: pro 2 osoby od 300 EUR a pro rodinu, tj. 4 osoby od 450 EUR.

Pro další informace klikni zde.... a čekáme tě u břehů jezera!

 

Fotoreportáž z kempu u jezera Lago di Tenno

Penzion roku

© FTonline s.r.o. - Všechna práva vyhrazena. | Obchodní podmínky
Webdesign pro portály
TOPlist TOPlist