Ubytování

Město Arco, historie, příroda i ráj lezení

Město Arco, historie, příroda i ráj lezení

Je vaším přáním strávit dovolenou v přírodě a klidu s možností provozovat všechny druhy outdoorových sportů? Kempy u jezera Lago di Garda vám toto přání splní. Obvzlášť Arco je nejlepší výběr pro aktivní i odpočinkovu dovolenou. Město se nachází v srdci oblasti Garda v Trentinu. Z jedné strany města se rozprostírá jezero Garda, z druhé strany je město chráněno horami. Město je díky svému mírnému klimatu, čistému vzduchu a ozdravnému podnebí považováno jako místo odpočinku a regenerace s nádherným výhledem na jezero Garda.

Arcivévoda Albert Habsburský si zde nechal vybudovat svou zimní rezidenci, vilu arcivévody obklopenou parkem bohatým na vegetaci, arboretum, kde se dnes nachází exotická a středomořská vegetace. Habsburkové obohatili město parky a zahradami, elegantními vilami a nádhernými paláci. Hrad v Arcu, jedna z nejhezčích a nejpůsobivějších středověkých pevností z celé oblasti Alp, byl postaven šlechtickou rodinou z Arca na vrcholku skalnatého ostrohu tyčícímu se nad údolím řeky Sarca. Odsud se nabízí fascinující panorama.
Arco je hlavním světovým městem volného lezení: každý rok hostí tzv. Rock Master, světové mistrovství v lezení po skalách, kterého se účastní mnoho sportovců z celého světa. Město je ceněné také příznivci horských kol a výletníky.

Kemp v zeleni

Kemp v Arcu se nachází pouze 600 m od centra města a je umístěn na klidném místě, odkud lze pěšky dojít na horu Colodri. Leží přímo na řece Sarca severně od jezera Garda, které je skutečným rájem pro milovníky windsurfingu. Kemp je vhodným místem pro procházky uprostřed přírody a volné lezení po skalách dostupných také pěšky. Kemp disponuje 232 místy a 22 bungalovy, dřevěnými chatkami a malými zděnými apartmány vybavenými 4 lůžky. Kemp je vybaven četným sportovním zařízením, jako je tenisový kurt, krytá horolezecká stěna, fotbalové a basketbalové hřiště, hřiště pro plážový volejbal, stolní tenis a především dvěma bazény se skluzavkami pro nejmenší. V kempu je také možné využít sprchy s teplou vodou bez poplatku, prádelnu, žehlírnu a přebalovací pult. Kemp je pokrytý wi-fi. Mimo to je zde minimarket, bar, restaurace a pizzerie s rozvozem pizzy.

Možnosti ubytování v kempu

V období od 19.června do 9.července a od 1.září do 31.října 2017 nabízí kemp zajímavou nabídku pro ty, co chtějí strávit aktivní dovolenou: přechod ferraty, kaňoning (v říjnu historický trek), půjčení městských kol (nabídka pro dvě osoby začíná od 390 EUR). Rodinné lezení, rodinná ferrata, půjčení městských kol pro 2 osoby (nabídka pro 4 osoby začíná od 490 EUR).

Pro podrobnosti klikni zde.... a čekáme tě brzy na březích jezera Garda!

 

Fotoreportáž z kempu Acro

Penzion roku

© FTonline s.r.o. - Všechna práva vyhrazena. | Obchodní podmínky
Webdesign pro portály
TOPlist TOPlist