Ubytování

Rekordní ročník veletrhu Caravaning Brno se blíží

Rekordní ročník veletrhu Caravaning Brno se blíží

Toužíte po svobodném cestování a poznávání? Pak jste kandidáti na ničím nevázané cestování stále oblíbenějšími karavany a obytnými vozy. A právě na ně se od 9. do 12. listopadu zaměřuje veletrh Caravaning Brno. Neváhejte a zajděte si na brněnské výstaviště – najdete tu tipy a třeba také vůz vašich snů.

Letošní ročník je rekordní, veletrh se poprvé nastěhuje hned do dvou pavilonů. Už tradičně Caravaning Brno zaplní devět tisíc metrů čtverečních v pavilonu P. K nim se nově přidá čtyři tisíce metrů čtverečních v sousedním pavilonu F, kde návštěvníci uvidí prémiové značky obytných automobilů.

Zájemcům bude k dispozici několik stovek nablýskaných vozů více než 50 významných značek, od novinek pro nadcházející rok po léty prověřené modely. „Lidé se mohou těšit na nejluxusnější modely i úsporné varianty. V nabídce nebudou chybět ani takzvané půlroční vozy, které mají za sebou několik cest, nicméně jsou ve velmi dobrém stavu. Výhodou je jejich podstatně nižší cena. Zájemci preferující cenovou dostupnost by neměli minout ani bazar karavanů. Návštěvníci si tak jistě vyberou svého favorita,“ informovala Simona Křečková, manažerka největšího veletrhu karavanů a obytných vozů ve střední a východní Evropě.

Pavilon F představí prémiové značky obytných vozů

·         CAMPINGWORLD NEUGEBAUER přiveze značky Carthago a Malibu

·         CARAVAN METROPOL představí značky Niesmann+Bischoff, Bürstner, zcela nově také značku HYMER

·         BLUE RENT doveze vozy značky Concorde, Pössl a Westfalia

·         J. M. Trade – Camping City nabídne značky Pilote, Le Voyageur, Arca, Phoenix

·         TOPTRADE vystaví značku Frankia

I tradiční pavilon P má co nabídnout

Novinky i osvědčené a oblíbené modely do pavilonu P přivezou představit další přední dovozci obytných vozů a karavanů, jmenujme například Hykro, Finaso, Adria Karavany Sedlčany, Kov Velim, Centrum Pardubice, Procamping, Car-Star, Rinen, HV Caravans, Pronto autosalon a další. Nově svoji nabídku automobilů také představí firma KaravanTravel.cz, Fibich Camping Cars, Caravan Plus nebo Karavanem do světa.

Na jaké značky se můžete těšit? Jmenujme alespoň ty nejznámější, jako jsou: Ahorn, Carado, Fendt, Knaus, Weinsberg LMC, Laika, Dethleffs, VANTourer, KRS, City caravans, SUN LIVING, ADRIA, Elnagh, McLouis, Benimar, GiottiLine, Itineo, Eura mobil, XGO, Challenger, Sterckeman a další!

Návštěvníci si budou moci vybírat také z široké nabídky komponentů, příslušenství a vybavení obytných aut a karavanů. Stranou pozornosti nezůstane ani příslušenství a potřeby pro kempování. Kromě tradičního vystavovatele a partnera akce – Asociace kempů – představí své služby a možnosti ubytování také několik zařízení z Rakouska nebo Itálie.

Bazar se rozloží po celou dobu veletrhu na ploše před pavilonem P. Karavan nebo přívěs z druhé ruky zde bude možné nabídnout nebo naopak pořídit. Toto praktické zpestření veletrhu může přinést velký bonus – nejen, že si zde za výhodnou cenu budete moci vybrat svůj nový karavan, ale můžete i stihnout prodat ten starý.

Vyrazit v karavanu na cesty, znamená být kompletně sbalen. A hlavně přehledně, k čemuž pomáhá řada vychytávek. I ty se na Caravaningu Brno objeví. „Vystavovatelé nabídnou také komponenty, příslušenství a vybavení obytných aut a karavanů,“ sdělila Křečková. Stranou pozornosti nezůstane ani příslušenství a potřeby pro kempování. Kromě tradičního vystavovatele a partnera akce – Asociace kempů – představí své služby a možnosti ubytování také několik zařízení z Rakouska nebo Itálie.

Skalní příznivci volného cestování, kteří dokonce se svým obytným miláčkem na výstaviště dojedou, také letos mohou přenocovat ve speciálním minicampu za pavilonem P.

A pak je tu další výhoda. Kdo přijede nebo přijde hned v zahajovací den – ve čtvrtek 9. listopadu, který je jako stvořený pro jednání, dostane se do areálu za příjemnější cenu. Zaplatí jen 150 korun. Stejná cena platí pro koupi vstupenky online.

Doprovodný program zaujme nejenom rodiny

Nablýskané karavany a obytné vozy doplní i letos atraktivní doprovodný program. Nejen začátečníkům poradí odborníci na slovo vzatí. V nabídce totiž nechybí ani poradenský servis, který je k dispozici zdarma na stánku OSCAR – Sdružení dovozců obytných vozidel.

O zážitky z cest po celém světě se pak podělí zkušení karavanisté a cestovatelé. „V letošním roce se můžete těšit také na dvě cestovatelské přednášky Karla Wolfa, který nás zavede až za polární kruh nebo na magický Island. Přednášky se uskuteční v sobotu od 13.00 hodin, v neděli pak již v 11.00 hodin,“ pozvala manažerka akce Simona Křečková.

V sobotu 11. 11. v 14.00 hodin na stánku Adria Karavany Sedlčany v pavilonu P bude probíhat autogramiáda a malá exhibice dvojnásobného mistra světa v cyklotrialu a cyklistického mága Josefa Dresslera.

Důležitým tématem letošního veletrhu je i bezpečnost. Na stánku internetového magazínu Žena v autě.cz si mimo jiné můžete vyzkoušet bezpečnou jízdu. BESIP tým má připraveny simulátory nárazu nebo otočení vozu, trenažéry bezpečné jízdy a další aktivity, kde si můžete názorně

prověřit zásady bezpečné jízdy. Vyzkoušet si můžete i takzvané alkoholové brýle, které navozují pocit opilosti. „Každý si tak může otestovat, čeho je schopný pod vlivem alkoholu,“ podotkla Křečková. Část programu se orientuje i na rodiny s dětmi, zájemci se například dozví pravidla správného uchycení dětské autosedačky.

Letošní zajímavou novinkou je také možnost využití testovacích jízd přímo na veletrhu Caravaning Brno. K dispozici budou auta jak s manuální, tak i automatickou převodovkou, integrovaný obytný automobil a vestavba. Testovací jízdy se odehrají od čtvrtka do soboty mezi 10. a 17. hodinou a v neděli pak od 10.00 do 15.00. Jízdy si můžete objednat na stánku Campingworld Neugebauer.

V průběhu celého veletrhu bude vystaven na stánku Adria Karavany Sedlčany náš závodní speciál Tatra pro Rally Dakar 2018, který bude v sobotu 11. 11. v 10.00 hodin oficiálně pokřtěn společně s cestopisnou knihou o cestě obytným vozem Adria Jižní Amerikou.

Agrotec Life! Rally Show 2017

V rámci veletrhu se uskuteční také exhibiční loučení se sezonou rally 2017, které bude probíhat na brněnském výstavišti od soboty do neděle 11. až 12. listopadu. „Letošní exhibice bude koncipována jako duel, tedy paralelní jízda dvou soutěžních vozidel, což bude jistě divácky i jezdecky velmi atraktivní, upřesnila Křečková.

Exhibice je rozložena do dvou dnů. V sobotu 11. listopadu pojedou soudobou rally vozidla s platným průkazem sportovního vozidla se dvoučlennou posádkou. V neděli 12. 11. 2017 se můžete těšit na historická vozidla rally, okruhová a vrchařská vozidla s platným průkazem sportovního vozidla. Show se bude účastnit i Agrotec Czech Abarth Team ze zcela novým vozem Abarth 124 Rally, přijďte se s ním seznámit!

Získejte vstupenku na veletrh výhodněji!

Chcete navštívit veletrh výhodněji? Zakupte si vstupenku online! Zvýhodněné vstupenky získáte na www.bvv.cz/caravaning-brno – odkaz VSTUPENKY & REGISTRACE. Vyberte veletrh Caravaning Brno, zaplaťte online, a navštivte veletrh a souběžně konané akce za zvýhodněnou cenu. Sleva platí pouze pro úspěšně provedenou online platbu.

Více informací naleznete na www.caravaning-brno.cz

Doporučujeme navštívit

Vynikající 9.6 / 10

Penzion roku

© FTonline s.r.o. - Všechna práva vyhrazena. | Obchodní podmínky
Webdesign pro portály
TOPlist TOPlist