Ubytování






 


house house house house house house house house house house house   (napište číslo od 1 do 5)

dopenzionu.cz





Následující formulář slouží pro nahlášení chyby nebo doplňení údajů do naší databáze.

Hlášení chyby


Chybu hlásí


dopenzionu.cz





PIVOVARSKÝ DVŮR LIPAN DRAŽÍČ

400 Kč
Reference price

Dražíč 50,
TÝN NAD VLTAVOU 375 01 | Mapa

Doporučené penziony

Vynikající 9.6/ 10

Rodinný Penzion Ovečka Vás očaruje netradičním designem a příjemnou atmosférou. Leží…

Dovolená ve Slezských Beskydech? Náš Hotel U STUDÁNKY se nachází v kouzelném údolí říčky…

Naše ubytování Frýdlant nad Ostravicí v areálu YDYKSEB se nachází v klidné a malebné Nové…

Apartmány Na Salaši představují moderní ubytování apartmánového stylu, které je citlivě…

Anketa PENZION ROKU 2024

Byli jste u nás spokojeni?
Ohodnoťte naše zařízení a nominujte nás v anketě PENZION ROKU 2024.

Základní informace

Pivovarský dvůr Lipan se nachází v obci Dražíč, nedaleko Týna nad Vltavou a Bechyně v jižních Čechách. Byl vybudován v areálu bývalého lihovaru roku 1997. Při jeho založení vznikla o rok déle i pěstitelská pálenice. V areálu nechybí ani restaurace, salonek s měděnou varnou a penzion. V pivovaru vaříme celkem čtyři druhy piv. Hlavně je to světlý a tmavý ležák Lipan, dalším druhem našeho piva je světlé výčepní pivo a polotmavý speciál. Během naší, již 15 let trvající existence, jsme získali celkem 24 ocenění za naše piva. Vaříme nefiltrované pivo z tuzemských surovin, při jehož výrobě používáme čtyři druhy sladu, vybrané odrůdy českého chmele a vodu z vlastní studny. To vše nám zaručuje spolu s výrobním postupem příjemnou plnost a hořkost našeho piva.

Vybavení zařízení

V našem penzionu nabízíme ubytování ve :
jednolůžkových
dvoulůžkových
třílůžkových
čtyřlůžkových pokojích.

Pokoje

Každý pokoj má vlastní koupelnu a WC. V podkroví se nacházejí i dvě apartmá, každé s devíti lůžky.
Celková kapacita penzionu je 45 lůžek.
Na dvoře je v letních měsících možnost večerního posezení u grilu spojeného s grilováním.

Služby

Součástí penzionu je i stylový salonek s varnou restauračního pivovaru, kterou si mohou hosté prohlédnout a sledovat zde i vaření piva. Salonek je vhodný pro pořádání společenských akcí, svateb, rautů, seminářů apod.


Stravování

Restaurace disponuje až 60 místy k sezení a stylovým salonkem s varnou pivovaru o kapacitě až 35 míst, kterou si mohou hosté prohlédnout a sledovat zde i vaření piva. Salonek je vhodný pro pořádání společenských akcí, svateb, rautů, seminářů apod.. Nabízíme též možnost pořádání akcí v přilehlém hudebním klubu s kapacitou až 100 míst k sezení.

Podáváme snídaně, obědy i večeře. Vybrat si můžete ze stálého jídelního lístku, hotových jídel a ze specialit české kuchyně.
Kromě vlastního piva Lipan máte na výběr i širokou nabídku alkoholických i nealkoholických nápojů.

Při pěkném počasí je možnost posezení na letní zahrádce.

Aktivity

Lesy v okolí Dražíče jsou rájem pro houbaře a lákají k vycházkám do přírody. Nedaleko obce je na řece Vltavě vodní nádrž Orlík s ideálními podmínkami pro koupání a rybaření.

Z Dražíče můžete podnikat výlety do měst s bohatými kulturními památkami, jako jsou Písek, Tábor, Bechyně nebo nedaleko stojící hrad Zvíkov a zámky Orlík nad Vltavou a Hluboká nad Vltavou. Pro cykloturisty byly v okolí nově vybudované cyklistické stezky.

Doplňující informace

Pivovar Lipan
Vaříme nefiltrované a živé typicky české pivo s vyšší plností a jedinečnou chutí. Nabízíme Vám náš Světlý ležák Lipan o obsahu alkoholu 5,2%, dále Tmavý ležák Lipan o obsahu alkoholu 5% a v neposlední řadě světlou desítku o obsahu alkoholu 4,3%. Vyrábíme také polotmavý speciál, který střídá desítku mimo letní sezónu. Dále pro Vás vaříme různé pivní speciály. Můžete si u nás objednat pivo v 20-ti, 30-ti a 50-ti litrových sudech.
Pěstitelská Pálenice:
Naše pěstitelská pálenice je vybavena klasickou dvojnádobovou kolonou. Oproti moderním, na provoz levnějším jednokotlovým pálenicím, má vyváženější chuť výsledného destilátu. Objem měděného destilačního kotle je 650l kvasu a následný rektifikační kotel má objem 250l. Minimální množství kvasu možného samostatně vypálit, je 300 litrů. Proto nejsme vybaveni na výběr kvasů, ale pouze čerstvého ovoce, které je při výběru kontrolováno a následně jsou kvasy vedeny ve 4 a 10m3 nádržích, kde je při ideálních teplotách okolo 17°C kvasný proces pečlivě sledován. Po ideálním prokvašení a vydestilování je výsledný destilát přečerpán do sběrných nádrží kde čeká na výdej pěstitelům.

Výsledný destilát není dále ředěn, ani jinak upravován. Běžná výsledná lihovitost se pohybuje, od cca 55 do 65% obj. Následné ředění na požadovanou lihovitost je možné běžnou měkkou vodou. Nicméně jsme přesvědčeni, že při výrobě kvalitního a vyváženého destilátu, není ředění zapotřebí.

Odebraný destilát se doporučuje, alespoň několik měsíců odvětrávat

Vybavení

Vybavení objektu

Společenská místnost, Parkoviště, Sprchy, Internet, Restaurace
Skladba pokojů:: jednoůžkových, dvoulůžkových, třílůžkových ,čtyřlůžkových pokojích

Kategorizace

Dovolená s dětmi, Romantické ubytování, Ubytování na venkově, Aktivní dovolená

Vybavení pokoje

WC, Sprcha, Televize, Internet na pokoji, Koupelna

Načítání...
Načítání...

Podívejte se na hodnocení penzionu PIVOVARSKÝ DVŮR LIPAN DRAŽÍČ a buďte první, kdo přidá své hodnocení. Ceny najdete v ceníku penzionu PIVOVARSKÝ DVŮR LIPAN DRAŽÍČ. Ubytováni si objednejte jednoduše pomocí online rezervace. Telefonické kontakty, adresu a mapu umístění najdete na záložce kontakt. Poradíme vám také, jak aktivně trávit volný čas v okolí PIVOVARSKÝ DVŮR LIPAN DRAŽÍČ.

© FTonline s.r.o. - Všechna práva vyhrazena. | Obchodní podmínky
Webdesign pro portály
TOPlist TOPlist