Ubytování






 


house house   (napište číslo od 1 do 5)

dopenzionu.cz





Následující formulář slouží pro nahlášení chyby nebo doplňení údajů do naší databáze.

Hlášení chyby


Chybu hlásí


dopenzionu.cz





Apartmány Hamr na Jezeře

Liberecká 4,
HAMR NA JEZEŘE 471 58 | Mapa

Doporučené penziony

Vynikající 9.6/ 10

Rodinný Penzion Ovečka Vás očaruje netradičním designem a příjemnou atmosférou. Leží…

Dovolená ve Slezských Beskydech? Náš Hotel U STUDÁNKY se nachází v kouzelném údolí říčky…

Naše ubytování Frýdlant nad Ostravicí v areálu YDYKSEB se nachází v klidné a malebné Nové…

Penzion se nachází přímo na břehu Lipna, 1.5 km od Horní Plané, rodného městečka básníka…

Anketa PENZION ROKU 2024

Byli jste u nás spokojeni?
Ohodnoťte naše zařízení a nominujte nás v anketě PENZION ROKU 2024.

Základní informace

Apartmány a restaurace Hamr na Jezeře, Liberecká 4


Restaurace:

Naše restaurace je vesnického typu, kde v sezóně je velice využívána zahrádka s obsluhou. Vaříme českou kuchyni včetně domácích koláčů. Každý den je výběr ze dvou polévek, kde jedna je svačinová. Nejčastější hlavní jídla jsou : svíčková na smetaně, hovězí guláš, vepřové výpečky, hovězí španělský ptáček, vepřová pečeně, kuřecí roláda i krůtí medajlonky. Nechybí ani plněné knedlíky uzeným masem i kynuté ovocné knedlíky. Na přání hostů jsou na jídelním lístku i smažené pokrmy od řízků, sýrů,tresky až k sepiovým kroužkům. Studená kuchyně je v hospodském stylu (klobásy, utopenci,matjesy,nakládaný hermelín atd.). Ceny jsou od 70,- Kč do 130,- Kč.
Doufáme, že u nás Vám bude chutnat.

Ubytování:

Nabízíme Vám ubytování v nově vybudovaných apartmanech v centru obce Hamr na Jezeře v rekreační oblasti Podralsko. Apartmány byly zkolaudovány v květnu 2018 a mají samostatný vchod a předzahrádku s posezením. Parkování je zajištěno na soukromém pozemku vedle budovy restaurace a aprtmánů.WIFI je samozřejmností.

1. apartmán až 7 osob (dva pokoje, dvě dvojpostele, válenda a rozkládací pohovka,malá kuchyňská linka,samostatné sociální zařízení s WC a sprchovým koutem)

2. amartmán až pro 4 osoby (jeden pokoj, jedna dvojpostel, rozkládací pohovka,bez kuchyňky, samostatné sociální zařízení s WC a sprchovým koutem)

3. apatmán až pro 4 osoby (jeden pokoj, jedna dvojpostel a rozkládací pohovka, bez kuchyňky, samostatné sociální zařízení s WC a sprchovým koutem)

4. apartmán až pro tři osoby (jeden pokoj, dvojpostel, jedna válenda, bez kuchyňky, samostatné sociální zařízení s WC a sprchovým koutem)

Stravování

Stravování je možné v naší venkovské restauraci. Samozřejmě Vám uděláme snídaně, obědy i večeře. V restauraci i na zahrádce je vždy vyhrazen jeden stůl pro ubytované.

Jozef Motl

majitel

„Hamr na Jezeře (Bad Hammer am See) – Rekreační středisko a lázeňská obec leží uprostřed překrásné, nedotčené přírody s borovými lesy a výraznými pískovcovými útvary u Hamerského jezera pod vrcholem Děvín a sousedním vrcholem Ostrý (Hamerský špičák).
Na konci 19. století se Hamr stal vyhledávaným lázeňským letoviskem. Byla zde postavena řada penzionů a vilek, čímž místo nabylo honosného lázeňského charakteru známého i z filmu Dovolená s Andělem s Jaroslavem Marvanem v hlavní roli.
Z historických památek obce určitě stojí za zmínku zřícenina hradu Děvín. Královský hrad byl založený před rokem 1250 rodem Markvarticů na vrchu Děvín, jenž je součástí Ralské pahorkatiny.
Již zmiňované Hamerské jezero (dříve Hamerský rybník)  se 400 metrů dlouhou písečnou pláží a pláží pro pejsky o rozloze 56 ha bylo založeno pravděpodobně v 16. století jako panský rybník a od konce 19. století využíváno k lázeňské rekreaci. Hamerské jezero je vyhledávaným velice atraktivním rybářským revírem. V jeho okolí se rozprostírá i několik přístupných chráněných přírodních památek (celkem 10), jako např. botanicky cenné rašeliniště Černý rybník, dále přírodní památka Široký kámen a unikátní Skalní divadlo s výraznými pískovcovými útvary a populací chráněných druhů živočichů a rostlin )značený pěší oruh v délce cca 9km).
V neposlední řadě zmíníme významný skalní útvar – strážní hrádek Stohánek se zbytky středověkého osídlení a s výskytem vzácných druhů rostlin. Historickou zajímavostí z 18. století jsou i pozůstatky místností vytesaných do skály, ve kterých údajně přebýval poustevník.
Obcí dnes prochází významné turistické cesty i cyklotrasy vedoucí do Mimoně a dále do bývalého vojenského prostoru Ralsko, čímž se Hamr na Jezeře stal startovním místem do tzv. Cykloráje Podralsko. Je zde vybudována in-line dráha v délce cca 15 km a v sousedním městečku Stráž pod Ralskem (4 km) je areál vodního lyžování.
V blízkém okolí je Ralsko (10 km),Ještěd (17km),Sloup v Čechách (20 km), Pekelné doly (15 km), Doksy a Máchovo Jezero (30 km),Česká Lípa (25 km),Liberec (22 km),Český Dub (18 km) a Lázně Kundratice (6 km).
Dále by Vás mohla zajímat řeka Ploučnice, která je sjízdná od Stráže pod Ralskem (4 km).”

Vybavení

Vybavení objektu

Parkoviště, Sprchy, Internet, Domácí mazlíčci povoleni, Restaurace, Bezbariérový přístup
Počet pokojů:: 4

Kategorizace

Dovolená s dětmi, Romantické ubytování, Aktivní dovolená, Vhodný pro cyklisty

K ubytování


Příjezd nejdříve: 16 hodin

Vybavení pokoje

WC, Sprcha, Internet na pokoji, Lednice

Sportovní zázemí

Úschovna kol
Další vybavení: předzahrádka

Stravování

Snídaně, Obědy, Večeře
Počet míst: 40

Certifikace/Asociace

Cyklisté vítáni

Načítání...
Načítání...

Podívejte se na hodnocení penzionu Apartmány Hamr na Jezeře a buďte první, kdo přidá své hodnocení. Ceny najdete v ceníku penzionu Apartmány Hamr na Jezeře. Ubytováni si objednejte jednoduše pomocí online rezervace. Telefonické kontakty, adresu a mapu umístění najdete na záložce kontakt. Poradíme vám také, jak aktivně trávit volný čas v okolí Apartmány Hamr na Jezeře.

© FTonline s.r.o. - Všechna práva vyhrazena. | Obchodní podmínky
Webdesign pro portály
TOPlist TOPlist