Ubytování






 


house house house house house   (napište číslo od 1 do 5)

dopenzionu.cz





Následující formulář slouží pro nahlášení chyby nebo doplňení údajů do naší databáze.

Hlášení chyby


Chybu hlásí


dopenzionu.cz





Roubenka Polubný

Polubný č.p. 945,
KOŘENOV 468 50 | Mapa

Doporučené penziony

Vynikající 9.6/ 10

Rodinný Penzion Ovečka Vás očaruje netradičním designem a příjemnou atmosférou. Leží…

Dovolená ve Slezských Beskydech? Náš Hotel U STUDÁNKY se nachází v kouzelném údolí říčky…

Naše ubytování Frýdlant nad Ostravicí v areálu YDYKSEB se nachází v klidné a malebné Nové…

Penzion se nachází přímo na břehu Lipna, 1.5 km od Horní Plané, rodného městečka básníka…

Anketa PENZION ROKU 2024

Byli jste u nás spokojeni?
Ohodnoťte naše zařízení a nominujte nás v anketě PENZION ROKU 2024.

Základní informace

Roubenka Polubný se nachází v krásné horské vesničce Horní Polubný, na rozhraní Jizerských hor a Krkonoš. Od osady Jizerky je vzdálena 6 km, přímo za chalupou vedou běžecké tratě na Jizerku, Václavíkovu studánku, a přehradu Souš. Nejbližší lyžařské centrum Černá říčka je vzdálena 2 km. V dojezdové vzdálenosti jsou dále ski areál Rejdice, nový volnočasový a ski areál U Čápa v Příchovicích, a Harrachov.



Roubenka byla postavena v roce 2017 na slunném pozemku v části Horní Polubný ve svahu s nádherným výhledem do kraje i na kostel Narození svatého Jana Křtitele v jádru vesnice. Jedná se o novostavbu, kde se snoubí romantika původních chalup našich babiček s technickými vymoženostmi. Byla postavená ve starém stylu a s citlivostí k tradiční zástavbě okolních horských chalup. V sednici jsou klasická a plně funkční kachlová kamna, s vytápěnou pecí. Ta slouží nejen pro potěšení, ale i pro vaření a topení v případě výpadku elektrického proudu. Chalupa je vytápěna plynovým topením, které lze dálkově ovládat, takže přijedete do vytopené chalupy bez nutnosti zatápět, v přízemí je podlahové topení.



Díky své naprosto jedinečné poloze nabízí roubenka Polubný dokonalou možnost pro zimní a letní rekreaci. Za chalupou začínají běžecké tratě, stačí tedy nazout běžky a vyrazit. K nejznámějšímu výchozímu bodu běžkařů, osadě Jizerka, můžete dojet po svých, pokud se nebudete chtít přiblížit autem. V létě se běžkařské tratě proměňují v cyklostezky, které se protínají s četnými turistickými trasami. Protože se Polubný nachází ve východní části Jizerských hor a doslova pár set metrů od hranice Krkonošského národního parku, je odsud blízko do Krkonoš, a jeho největších středisek.



Pronajímá se celá chalupa, v patře se nachází dva oddělené apartmány, které se skládají každý ze dvou místností a koupelny s oddělenými vstupy. V jednom pokoji jsou vždy dvě jednolůžka, ve druhém manželská postel a k ní ještě jednolůžko. V prostoru nad pokojem je polootevřené podkroví s hambálky. Každý apartmán je pro pět osob, celá chalupa tedy pro 10 osob, výjimečně s možností dalšího přespání na hambálkách. V přízemí je sauna s koupelnou, WC, technická místnost se sušárnou, zádveří, lyžárna/kolárna, hlavní sednice, která sestává z kuchyně a obývacího prostoru.



Chalupa je kompletně vybavená. V hlavní sednici je televizor, k dispozici jsou knihy, společenské hry, a hračky. Tradiční kachlová kamna nabízejí ležení za pecí. Všude je WIFI pro internetové připojení. V plně vybavené kuchyni je lednice, trouba s varnou deskou, myčka, sady nádobí, potravinová skříň na uložení potravin. K dispozici je rovněž kávovar Nespresso s originálními náplněmi s kávou různé intenzity a příchutí. Koupelny v apartmánech jsou vybaveny sprchovým koutem se dvěma sprchami, umyvadlem a závěsným WC. V přízemí je oddělená toaleta, sauna a technická místnost. V technické místnosti je systém věšáků pro sušení oblečení, bot a lyžáků. Finská sauna je vybavena dvěma lavicemi, a vonnou esencí, k dispozici je USB disk s vybranou meditační hudbou k poslechu. V ložnicích jsou kvalitní matrace s ochrannými podložkami, protialergické přikrývky a polštáře ze značkového dutého vlákna Du Pont, damaškové povlečení, a sady ručníků (vždy osuška a ručník na osobu), k uložení oblečení slouží dostatečně velká skříň nebo komoda se šuplíky.

K chalupě přiléhá pozemek o výměře ca. 2000 m2, zahrada není oplocená. Na zahradě je připraveno venkovní posezení, a ohniště. Na pozemku je venkovní kryté parkovací stání pro dvě až tři auta. Kola lze uschovat a zamknout v podkroví garážového stání.

Vybavení zařízení

Ubytování v srdci Jizerských hor 6 km od turisty oblíbené osady Jizerka
Novostavba (r. 2017) polo-roubené chalupy v části původní horské obce Horní Polubný
Kapacita 10 osob (pronájem celé chalupy)
2 pětilůžkové apartmány s vlastními koupelnami
Luxusní a stylové zařízení pro plné pohodlí
Plně vybavená kuchyň (myčka, trouba, kávovar Nespresso)
Kachlová kamna pro potěšení i poležení
Podlahové vytápění pro tepelný komfort
Finská sauna s koupelnou
Moderní technologie (Wifi, TV)
Technické zázemí (sušárna, lyžárna/kolárna)
Parkování u chalupy (2 krytá garážová stání)
Výborná dostupnost i v zimě

Načítání...
Načítání...

Podívejte se na hodnocení penzionu Roubenka Polubný a buďte první, kdo přidá své hodnocení. Ceny najdete v ceníku penzionu Roubenka Polubný. Ubytováni si objednejte jednoduše pomocí online rezervace. Telefonické kontakty, adresu a mapu umístění najdete na záložce kontakt. Poradíme vám také, jak aktivně trávit volný čas v okolí Roubenka Polubný.

© FTonline s.r.o. - Všechna práva vyhrazena. | Obchodní podmínky
Webdesign pro portály
TOPlist TOPlist