Ubytování

Cyklomaraton Hradec Králové podesáté

Cyklomaraton Hradec Králové podesáté

Padesát šest a nebo třicet kilometrů dlouhou trať si mohli v přihlášce zvolit účastníci Cyklomaratonu Hradec Králové, který byl pátou zastávkou celoročního seriálu Mercedes-Benz Cyklomaraton 2014. Královéh­radecký závod je tradičně jeho nejoblíbenějším dílem, jehož se každý rok účastní až tisícovka startujících. A ne jinak tomu bylo letos.

I díky počtu aktivních startujících je Cyklomaraton Hradec Králové sportovní akcí, jejíž význam přesahuje hranice regionu. Závod je proto zařazen do prestižního kalendáře významných událostí města Hradce Králové – REGINA 2014. Kromě profesionálních a amatérských závodníků na horských kolech si Mercedes-Benz Cyklomaraton Hradec Králové oblíbily i celé rodiny s dětmi, protože kromě hlavního závodu jsou na programu i závody pro děti -Smart dětský pohár a bohatý doprovodný program. A na trať se vydali také závodníci poháru neslyšících cyklistů, který je letos nově součástí Cyklomaratonů. V Hradci Králové bylo také Mistrovství republiky hendikepovaných cyklistů.

Právě dětskými závody odstartoval v dopoledních hodinách celodenní program akce. Děti závodily v jedenácti kategoriích dle věku, a to včetně odrážedel. V pravé poledne pak byl odstartován hlavní závod dospělých, jehož trasa vedla převážně po širokých cestách v lesích na jihovýchodě od krajské metropole. Cíl byl na stejném místě jako start, tedy v areálu Všesportovního stadionu v Hradci Králové.

Na delší trase se z vítězství radoval Martin Splítek z týmu CZ Specialized HK. Druhé místo vybojoval Michal Malík z týmu Nilfisk ALTO pro cycling a třetí dojel Martin Horák z týmu Ghost-RubenaRacing Team . Kategorii žen vévodila Pavlína Šulcová z týmu Ghost-RubenaRacing Team a druhé místo obsadila Milena Cesnaková a třetí mezi ženami dojela Monika Hrušková.

V rámci doprovodného programu se závodníci i diváci mohli zúčastnit některé ze soutěží o věcné ceny – třeba soutěže na stacionárních kolech Mercedes-Benz Gold Sprints a nebo si zasoutěžit o Jägermeistera v podobně laděných závodech na stacionárním handbiku na stánku Černých koní. Ženy, které přijely jako doprovod svých partnerů, mohly volný čas strávit v růžové zóně, kde o ně pečovaly AVON ladies. Samozřejmostí byly masáže, kvalitní občerstvení, půjčovna kol značky Specialized a stánky partnerů.

Dalším závodem seriálu je již za týden v neděli 8. června 2014 Cyklomaraton Plzeň AIMTEC Open Race. Více informací a přihlášky najdete na www.cyklomara­ton.com.

Výsledky na : http://www.sport-base.cz/vysled­ky.htm?rok=201­4

Zde si můžete prohlédnout foto report:
http://www.fotokocian.eu/cs/rubrika/11,okolohradce-foto-zde/

Česká televize byla opět u toho a pořídila 20 min záznam, který byl dnes na ČT sport a zde si můžete prohlédnout záznam:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10110938667-cyklistika/214471291073002-cyklomaraton-2014-hradec-kralove/

Nyní připravujeme další akci CYKLOMARATON PLZEŇ, který se uskuteční tuto neděli 8.6.2014 a jste srdečně zváni. Nebude chybět Česká televize ani super servis pro závodníky.

Doporučujeme navštívit

Velmi dobré 8.0 / 10

Penzion roku

© FTonline s.r.o. - Všechna práva vyhrazena. | Obchodní podmínky
Webdesign pro portály
TOPlist TOPlist