Ubytování

Veletrh SPORT EXPO letos láká na zážitky

Veletrh SPORT EXPO letos láká na zážitky

Heslem letošního veletrhu „SPORT EXPO“ by mohlo být „sport, adrenalin a zábava pro každého“. Ve dnech 30.4. - 2.5. se koná již jeho deváté pokračování, a to na Výstavišti Praha – Holešovice. Veletrh sportovních potřeb a vybavení je určen návštěvníkům bez rozdílu věku a pohlaví, účastní se jej 100 vystavovatelů s dobře propracovanou nabídkou rozličného vybavení a vše je doplněno o zajímavý a pestrý doprovodný program. Vstup je pro všechny zdarma. Neexistuje tedy žádný důvod, proč byste si tuto skvělou akci měli nechat ujít. Připraveny jsou pro vás veletržní slevy, zajímavé zážitky a samozřejmě také novinky ze světa sportu a turistiky.

Veletrh „SPORT EXPO“ je spojen s neméně známou prestižní akcí „pražský mezinárodní maraton“. Neznamená to však, že by byl určen pouze profesionálním sportovcům. Všechny nabídky spolu s doprovodným programem, které jsou zde pro návštěvníky připraveny, jsou vhodné pro každého bez rozdílu a snahou je maximální aktraktivita pro všechny.

A co svým návštěvníkům tento veletrh vlastně nabídne? Špičkové kvalitní zboží za bezkonkurenční akční veletržní ceny, a to od stovky nejen českých, ale i zahraničních vystavovatelů. A na jaké značky se například můžete těšit? 4CAMPING.CZ, ADIDAS, AMER SPORTS, ASICS, COMPRESS SPORT, CRAFT, DIADORA, ECCO, ERAWAN, GARMIN, MIZUNO, MOOSE, NUTREND, REEBOK, SALMING, SCOTT, SIGG, SILVINI, SPORTISIMO, SWEEP, VIVOBAREFOOT a mnoho dalších. Od řady vystavovatelů se můžete kromě veletržních slev těšit také na další zajímavý program – například Sportisimo připravuje soutěže o skvělé ceny a speciální dárek ke každému nákupu.

Dalo by se říci, že veletrh „SPORT EXPO“ je jakýmsi nepsaným svátkem energie, aktivity, pohybu a sportu. Kdo na holešovické Výstaviště zavítá, určitě se nebude nudit. Připraveny jsou zajímavé ukázky a soutěžní klání, vyzkoušet si také budete moci některé nové sporty. Tady je malá ochutnávka toho, co je připraveno a na co se můžete těšit:

Soutěž v boulderingu – lezení na nejvyšší úrovni

V pátek 1.5. a v sobotu 2.5. bude Levé křídlo Průmyslového paláce vyhrazeno 3. kolu Rock Point Českému poháru v boulderingu, což je jedna s disciplín sportovního lezení. K vidění budou úžasné až neuvěřitelné lezecké výkony. Ale i přítomní návštěvníci budou mít možnost si tento sport přímo na místě sami vyzkoušet na vlastní kůži. První den konání budou k vidění také dětské boulderové závody „Boulder Bambini“, které budou vyhrazeny dětem ve věku 6 – 16 let. Samozřejmě ale budou mít děti možnost vyzkoušet si lezení vzhůru pod dohledem zkušeného instruktora po celou dobu veletrhu. Ve čtvrtek 30.4. čeká tato možnost také na zájemce z řad dospělých.

Vrcholový tanec i cvičení pro každého

Mezi návštěvníky je velmi oblíbená soutěž „Pole Battle League“, a proto nebude v programu chybět ani letos. Zařazena je na 2.5. a k vidění bude klání v pole dance & fitness – vždy dvojce akrobatických tanečníků a tanečnic soutěží o co nejlepší umístění, a to v národním i mezinárodním žebříčku.

A znáte CrossFit?

Představuje tréninkový program, jehož charakteristikou je velká intenzita, neustále se měnící cvičení a funkční cviky. Jeho cílem je vytvořit atlety s maximální všestranností, kteří budou schopni čelit a odolat nejrůznějším výzvám.  Během posledních několika let se z toho stal jakýsi fenomén, který se nakonec přerodil ve sport. A na letošním ročníku veletrhu „SPORT EXPO“ budete mít možnost zblízka vidět, jak vypadá u tohoto sportu soutěž smíšených dvojic.

Modrá pyramida GIGATHLON TOUR 2015

Díky podpoře běžeckého seriálu RunCzech bude součástí doprovodného programu letošního ročníku veletrhu také závod Gigathlon Tour 2015 pod záštitou Modré pyramidy. Těchto závodů se můžete zúčastnit ve Stromovce nebo na Výstavišti, a to v pátek 1.5. Tato nová vytrvalostní akce, jejíž kořeny jsou ve Švýcarsku, celkem zahrnuje 5 disciplín, a to běh, plavání, in-line brusle, silniční kolo a horské kolo. Premiéra hlavního závodu proběhne sice až příští rok v září na Lipně, ale už letos si v Praze na veletrhu můžete vyzkoušet závod ve třech disciplínách Gigathlonu, a to buď jako jednotlivci, nebo ve štafetě. Pro dospělé jsou připraveny závody v běhu, jízdě na kole a in-line bruslích a pro děti (v různých věkových kategoriích) to budou závody v běhu a jízdě na kole.

Stačí tričko a tepláky

Téměř novým sportem, který má své kořeny v Brooklynu, je Street Workout. V posledních letech ale můžeme sledovat jeho rozšiřování do celé Evropy. Jedná se o určitou formu posilování s váhou vlastního těla, tedy bez jakékoli další zátěže. Díky tomu je vhodná pro všechny, tedy i pro děti a mládež. A co tento nový sport umí? Rozvíjí tělo jako celek, napomáhá k rozvoji rovnováhy, síly a koordinace, výbušnosti a koncentrace. Jeho velkou výhodou zejména pro některé rodiče je jeho nenáročnost na finance. Cvičení probíhá pouze v teplácích a tričku a není zapotřebí žádné další speciální vybavení. Zaujalo vás to? Přijďte letos na „SPORT EXPO“ a vyzkoušejte si interaktivní trénink pod vedením zkušeného trenéra z Českého svazu Street Workout. Nebo se můžete jen tak podívat na exhibici v podání sportovců z klubů z nejrůznějších koutů naší země a dovědět se tak něco více o tomto sportu u nás.

Hromadná procházka se psy

Řada z nás má svůj denní pohyb spojen se svým čtyřnohým kamarádem a členem rodiny. Pokud je to i váš případ, tak právě pro vás a vašeho chlupatého kamaráda je připravena tradiční a velmi oblíbená akce – nesoutěžní hromadná procházka se psy jako součást Volkswagen Maratonského víkendu. Jedná se o nenáročnou trasu v délce 4,5 kilometru, která vede převážně příjemným prostředím pražské Stromovky. Začátek je naplánován na 2.5. ve 14 hodin, startuje se z Výstaviště. Zúčastnit se mohou samozřejmě také děti nebo celé rodiny. Při registraci obdržíte tričko, pejsek dostane startovní číslo a v cíli na každého čeká medaile na památku. S sebou si nezapomeňte vzít očkovací průkaz pejska.

A co dalšího je pro vás ještě připraveno?

Program je opravdu bohatý, takže vybíráme něco z něj: ukázky různých bojových sportů, představení hokejbalu včetně náboru dětí (ČT, NE), sportovní centrum Uličník Gym bude provádět přímo na místě nábor dětí na judo a karate, poradna výživové terapeutky se speciálním měřícím přístrojem (PÁ, SO). Setkat se tady můžete i s trenéry dalších sportů, jako třeba Wing tsun. Na své fanoušky bude čekat také Crazy Bubbles, neboli fotbal v bublině (zorbing fotbal) – jde o moderní týmový sport, který nabízí netradiční sportovní zábavu. Trochu adrenalinu nabídne také Mise Nerf 2015, což je výcvikový kemp pro všehoschopné agenty NERF (PÁ, SO). A to zdaleka není všechno.  Můžeme vám slíbit, že pokud na veletrh „SPORT EXPO“ vyrazíte, určitě toho nebudete litovat a velmi si to užijete.

Letošní ročník veletrhu „SPORT EXPO“ se otevře ve čtvrtek 30.4., když jen můžete navštívit v době 12-20 hodin. V pátek 1.5. a v sobotu 2.5. je tady pro vás v době 10-20 hodin. Po celou dobu jeho konání je pro všechny vstupné zdarma. Během celého veletrhu probíhá také registrace na nejrůznější soutěžní i nesoutěžní akce včetně vyzvedávání startovních čísel a doplňků.

Všechny podrobné informace o letošním ročníku veletrhu „SPORT EXPO“ naleznete na www.sport-expo.cz nebo www.pim.cz.

Přijďte se sportem bavit! Přijďte se něco nového o sportu dovědět!

Doporučujeme navštívit

Velmi dobré 8.0 / 10
Úžasné 10.0 / 10
Vynikající 9.6 / 10

Penzion roku

© FTonline s.r.o. - Všechna práva vyhrazena. | Obchodní podmínky
Webdesign pro portály
TOPlist TOPlist