Ubytování

Horská výzva míří do Krkonoš, v pondělí končí on-line registrace

Horská výzva míří do Krkonoš, v pondělí končí on-line registrace

Šumperk/Pec pod Sněžkou – Přesně měsíc zbývá do startu 2. závodu Rock Point – Horská výzva. Čtyřdílný seriál horských běhů a trekingu dvojic má další zastávku v Krkonoších. Jen několik málo dnů ale zbývá do konce uzávěrky výhodné on-line registrace. Ta končí už v pondělí 18. května ve 20 hodin.

„Elektronické přihlášky nám končí už v pondělí, a tak závodníci mají jen pár následujících dnů na to, aby získali výhodnější startovné, ale také další bonusy v podobě pamětního trička nebo startovního čísla se jménem nebo plechovku RedBullu,“ připomněl výhody včasného zaregistrování ředitel závodu Pavel Zitta.

Pokud termín běžci propásnou, šance na start tím snížena není. Každý zájemce se bude moci do závodu přihlásit ještě i přímo na místě v den konání akce. Rock Point – Horská výzva pokračuje v Krkonoších ve dnech 12. a 13. června, tedy už obligátně v pátek a v sobotu. Na programu nemohou chybět tři délky soutěžních tras - Long (69 km), Half (33 km) a Short (16 km) a vypsaný je i nesoutěžní Pochod s Mixitkou na čtrnáct kilometrů. Pět minut před páteční půlnocí už tradičně vyběhnou největší borci v kategorii Long. Ti nejrychlejší cílem proběhnou ještě před startem dalších závodů. Zatímco „halfisté“ vybíhají v sobotu v 9 hodin, „shortisté“ další hodinu za nimi. Ve čtvrt na jedenáct je naplánovaná letošní novinka – Pochod s Mixitkou. „Ten je určený opravdu pro každého a je jedno, zda jste velcí nebo malí, hubení či tlustí. Jde především o velké zpestřením pro ty, kdo se nechtějí prioritně honit za vítězstvím, ale chtějí poznávat krásy českých hor, v tomto případě Krkonoš. Součástí je také občerstvení na Luční Boudě, takže i to by mohlo být motivací nezůstat o červnovém víkendu doma u televize. Ideální je pro celé rodiny,“ zve k závodu Pavel Zitta s tím, že zatímco soutěžní kategorie se mohou přihlásit on-line do pondělka, účastníci hromadného pochodu se přihlašují až na místě.

Rock Point – Horská výzva je horským během dvojic. Soutěží se hned v pěti kategoriích, do kterých se může přihlásit naprosto každý. Vypsány jsou třídy – muži, ženy, mix a dogtreking mužů a žen, kdy se psem běží daný páníček. Start bude přichystán na parkovišti U Kapličky v Peci pod Sněžkou, kde je nejen celé zázemí, ale bude i cíl všech tratí. Všichni trasu musí zvládnout ve vyspaném limitu 24, 12 a 8 hodin. Na každé trase jsou připraveny občerstvovací stanice. Běžci na nejdelší trati se mohou těšit na zastávky ve Špindlerově Mlýně, Labské a Luční Boudě, v Peci pod Sněžkou a na Soutoku ÚP. „Na občerstvovačkách bude připravena polévka, salámy, sýry s pečivem, ovoce, müsli tyčinky, čokoláda, nebo tolik oblíbené koláčky, kvůli kterým mi někteří už řekli, že k nám jezdí, protože jim vždy udělají v těžkých chvílích velkou radost,“ usmál se Zitta, když připomněl, že veškeré informace, včetně přihlášek, najdou zájemci o start na webových stránkách http://www.horskavyzva.cz.

 

Penzion roku

© FTonline s.r.o. - Všechna práva vyhrazena. | Obchodní podmínky
Webdesign pro portály
TOPlist TOPlist