Ubytování

Vyzkoušeli jsme ubytování v „Nejlepším venkovském penzionu v ČR“

Vyzkoušeli jsme ubytování v „Nejlepším venkovském penzionu v ČR“

Navštívili jsme romantický penzion na krásném klidném místě v centru chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy, což je jedno z nejčistších území v naší republice. Stavení stojí na okraji malé vesničky obklopeno loukami a pastvinami - odtud také pochází jeho název „Chalupa Za Humny“.

Přestože je penzion postaven v původním vesnickém stylu a zdá se, že byl postaven v předminulém století, záhy zjistíte, že se jedná o novostavbu se všemi moderními vymoženostmi – topení i ohřev vody zajišťuje automaticky tepelné čerpadlo, každá místnost má vlastní termostat, dlažbu i dřevěné podlahy v pokojích vyhřívá podlahové topení a v kuchyni najdete moderní spotřebiče včetně myčky či kávovaru. Skvěle se vyspíte díky zdravotním matracím, pokoje jsou vybaveny novým stylovým nábytkem z masívního dřeva a doplněny krásnými dekoracemi ve vintage stylu. Jak se vám na chalupě líbí, můžete svým přátelům napsat díky wifi připojení nebo můžete poslat autorský pohled s kresbou chalupy, který obdržíte jako dárek při příjezdu.

Chalupa Za Humny je stylově zařízena, abyste se v ní cítili stejně jako za časů našich babiček. Najdete v ní 5 nadstandardně vybavených pokojů, které mají vlastní koupelnu i WC. Celková kapacita chalupy je tedy až 20 osob plus 3 dětské postýlky a kolébka.

Setkávat se, bavit se a vařit můžete ve velké společenské místnosti s krásnými kachlovými kamny, dětským koutkem a plně vybavenou kuchyní. Majitelé mysleli i na samostatné WC v přízemí, abyste nemuseli na pokoji rušit spící děti.

Chalupa je i celkově orientována na pobyty s dětmi – 1700 m2 velká oplocená zahrada zcela bezpečná pro děti. Bazén, ve kterém se děti nezraní, dětské hřiště s pískovištěm, skluzavkou, houpačkou a lezeckou stěnou. O dětech na zahradě budete mít vždy přehled z posezení na kryté terase. Dětské postýlky, 3 jídelní židličky, dětský koutek a malý jídelní stolek se židličkami, poležení na peci, vanička či nočník je vybavení, které vám pobyt s dětmi zpříjemní.

Na zahradě také můžete opéct špekáčky na ohništi nebo si něco ugrilovat na profesionálním grilu Weber. V chalupě máte i zázemí pro bezpečné uschování kol a lyží. Parkovat můžete na soukromém parkovišti přímo u chalupy.

Poloha penzionu uprostřed republiky je obzvláště výhodná, jestliže chcete uspořádat přátelské či rodinné setkání nebo firemní teambuilding a sjíždíte se z různých koutů naší vlasti. V okolí najdete mnoho turistických tras a cyklostezek, v zimě jsou v okolí udržovány běžecké stopy, snadno dostupných je několik sjezdovek. Milovníci koupání a vodních sportů ocení také početné vodní plochy, například Velké Dářko, vodní nádrž Pilská nebo rybníky Medlov či Sykovec.

Chalupa Za Humny bude vaší strategickou základnou, odkud můžete pohodlně vyrážet na výlety za poznáním Žďárských vrchů. Na jejich nejvyšší vrchol Devět skal to máte jen 6 kilometrů a na Žákovu horu (2 km) nebo ke skalnímu útvaru Tisůvka (2 km) to z chalupy dojdou i ti největší malí lenoši. Výlet si ale určitě udělejte i k nádherným Čtyřem palicím (14 km). Nebo si zajděte do lesa na maliny, borůvky nebo houby – takové hřiby jako tady nikde jinde nerostou.

Děti milují výlety do přírodního zábavního parku Salon Expres v Polničce, strašidelného zámku Draxmoor či rekreačního areálu Pilák ve Žďáru nad Sázavou. Při špatném počasí či v zimě doporučujeme aquapark ve Žďáru, kde kromě vířivek, divoké řeky, tobogánu či vodní lezecké stěny najdete i wellness zónu s několika saunami, solnou jeskyní a masážemi.

Na chalupě je k dispozici podrobný katalog, ve kterém najdete tipy na výlety, turistické i cyklistické mapy a detailní popis zajímavých míst v okolí.

Penzion je tedy ideální volbou pro rodinná setkání, pobyty s dětmi, skupiny přátel nebo firemní družení až do 20 osob. Doporučujeme skupinám, které se chtějí společně setkat ve společenské místnosti, na zahradě či na společném výletě, ale zároveň chtějí mít soukromí a zázemí na vlastním pokoji s koupelnou.

Díky výborné poloze i vybavení si Chalupa Za Humny ocenění „Nejlepší venkovský penzion v ČR roku 2015“ opravdu zaslouží.

>>Rezervovat ubytování<<

 

Komerční článek  

Doporučujeme navštívit

Úžasné 10.0 / 10
Velmi dobré 8.0 / 10
Úžasné 10.0 / 10

Penzion roku

© FTonline s.r.o. - Všechna práva vyhrazena. | Obchodní podmínky
Webdesign pro portály
TOPlist TOPlist