Ubytování






 


house house house house house house house house house   (napište číslo od 1 do 5)

dopenzionu.cz





Následující formulář slouží pro nahlášení chyby nebo doplňení údajů do naší databáze.

Hlášení chyby


Chybu hlásí


dopenzionu.cz





Restaurace a Penzion U Zeleného stromu

Telnice 10,
TELNICE 403 38 | Mapa

Doporučené penziony

Vynikající 9.6/ 10

Rodinný Penzion Ovečka Vás očaruje netradičním designem a příjemnou atmosférou. Leží…

Dovolená ve Slezských Beskydech? Náš Hotel U STUDÁNKY se nachází v kouzelném údolí říčky…

Naše ubytování Frýdlant nad Ostravicí v areálu YDYKSEB se nachází v klidné a malebné Nové…

Penzion M stojí nad pláží Vranovské přehrady na okraji lesa, obklopený zelení s krásnou…

Anketa PENZION ROKU 2024

Byli jste u nás spokojeni?
Ohodnoťte naše zařízení a nominujte nás v anketě PENZION ROKU 2024.

Základní informace

Penzion U Zeleného Stromu má za sebou mnohaletou tradici. Po nedávné kompletní rekonstrukci opět může být příjemnou zastávkou na Vašich toulkách. A nejen to, díky své poloze je dokonce ideálním výchozím bodem. Ne nadarmo je Telnice je nazývána jedním z rájů Krušných hor. Celoročně nabízí mnoho možností, jak aktivně trávit volný čas rodinám, jednotlivcům i větším skupinám.

Penzion s restaurací Vám poskytnou příjemné zázemí a Vám už nice nebude bránit v příjemném prožití volných dní. Neváhejte se obrátit na naši obsluhu nebo nás kontaktovat emailem, rádi Vám pomůžeme s naplánováním Vašich výletů.

Vybavení zařízení

- dvoulůžkové pokoje
- apartmán pro 4 osoby


Kapacita: 10 lůžek

Cena:
1-lůžkový pokoj 300,- Kč
2-lůžkový pokoj 500,- Kč
přistýlka 100,- Kč

Pokoje

Nabízíme ubytování v nově zrekonstruovaných 2 lůžkových pokojích s možností snídaně přímo v restauraci.
K dispozici je i apartmán pro 4 osoby.

Cena ubytování již od 250Kč za osobu/noc.

Služby

Společenský a tanečení sál který je v patře budovy Vám nabídne kapacitu 80ti míst k sezení při zachování volného parketu. Sál má pódium a vlastní bar s výčepem.

Stravování

vlastní restaurace

Doplňující informace

Lanovka Komáří vížka
Dvousedačková lanovka s celoročním provozem vás dopraví z centra města Krupky na vrchol Komáří vížky, kde se v blízkosti stanice nachází Horský hotel Komáří vížka s vyhlídkovou restaurací. Za jasného počasí a dobré viditelnosti lze z terasy dohlédnout až na vrcholky Krkonoš a jako na dlani spatříte České středohoří. V letním období jsou zde ideální podmínky pro turistiku, vyjížďky na koních, cykloturistiku a paragliding.V zimě je pro návštěvníky k dispozici lyžařský areál, sjezdovky se třemi vleky, upravené běžecké tratě.

Délka: 2.348m
Výškový rozdíl: 482m
Rychlost: 2,5m/s
Horní stanice: 806m
PROVOZNÍ DOBA
Letní období 1.04. – 30. 9.: denně 8.30 – 18.30 hodin
Zimní období 1.10. – 31. 3.: denně 8.30 – 16.30 hodin
Odjezd každou hodinu vždy v půl.

Kozí dráha
Města a obce Děčín, Jílové, Libouchec, Telnice, Krupku, Novosedlice a Oldřichov u Duchcova propojují koleje již od roku 1871. Dlouhá historie nic neubrala na kráse a regionální důležitosti trati, kterou již naši prapraprarodičové nazvali "Kozí dráha". Provoz Kozí dráhy zajišťuje statutární město Děčín společně se všemi obcemi na trati.


Přírodní rezervace Černá louka
Horskou louku najdeme mezi obcemi Adolfov (okres Ústí nad Labem) a Habartice (Teplice) v těsné blízkosti státní hranice, asi 10km od Teplic.

Jedná se o prameniště a nivu Černého potoka (Schwarzbach) a jeho dvou levostranných a dvou pravostranných přítoků, odvodňujících rozsáhlou plochu směrem do Německa, s mozaikou fragmentů mizejících přirozených či polopřirozených ekosystémů.



Labská stezka
Doporučenou trasou je to od hraničního přívozu Schöna–Hřensko na Staroměstské náměstí v Praze 175 km. Cestou je třeba zdolat 711 výškových metrů, v opačném směru je to o něco méně (586 m).

Do Mělníka pojedete podél největší české řeky Labe (a čtvrté největší v Evropě). Z Mělníka podél Vltavy (druhé největší v Česku) a zajímavým intermezzem je několik kilometrů podél Ohře.

Téměř dvě třetiny trasy vedou krajinou Sudet, jež citelně utrpěla po odsunu původního obyvatelstva, které ji po staletí utvářelo. Tak třeba v Děčíně lze vidět, jak socialističtí plánovači krutě narušili charakter města, které se před rokem 1945 těšilo značnému věhlasu. Z historického středu nezbylo téměř nic. Říká se, že zdejší soudruzi byli oslněni panelovou krásou nových Drážďan, kam často vyráželi na družbu. Paneláky chtěli také, a tak vše staré – jakkoli cenné – muselo zmizet. Podobnou proměnou si prošlo také Ústí.



Aktivní dovolená - Z Telnice pod Rudný vrch a dolů do Varvažova

Výchozím místem výletu je turistický rozcestník v Telnici, stojící pár metrů od autobusové zástavky a železniční stanice Kozí dráhy. Před námi je 6 km dlouhý výstup lesnatým valem Krušných hor po modré značce přes osadu Liboňov (1 km) a nad Ždírnickým údolím (5 km) vzhůru na hřeben. Přibližně 1,5 km před rozcestím U Adolfova (6 km) budeme podcházet nejvyšší vrchol ústeckého okresu, 795 m vysoký Rudný vrch. Na rozcestí budeme pokračovat vlevo po červené značce vedoucí po silnici otevřenou plání k rozcestí Habartice (7,5 km). Zde odbočíme opět vlevo na zelenou značku.



Bitva u Chlumce 1813

V noci z 28. na 29. srpna 1813 se bojovalo v Petrovicích, ráno 29. srpna zahřměla kanonáda v Nakléřově a u Zadní Telnice. Další ústup spojenců přes Chlumec a Přestanov by znamenal riziko ohrožení zbytku české armády, jejíž většina ustupovala přes Kyšperk. S touto armádou současně ustupovali i ruský car Alexander I. a pruský král Fridrich Vilém III. Jejich bezpečnost zajišťoval spojenecký generál Osterman-Tolstoj. Ten jednotkám nařídil zaujmout pozici napříč teplickou silnicí, zhruba na čáře Unčín, Přestanov, Chabařovice s předsunutým postavením u Stradova. Protože se obával odtržení svého levého křídla, nařídil toto postavení hájit 1. gardové divizi generálporučíka Alexeje Petroviče Jermolova. Pro pravé křídlo se nedostávalo pěchoty ani dělostřelectva, a proto bylo vesměs tvořeno jezdectvem


Ski areál Zadní Telnice

Zadní Telnice je nejvýchodněji položené lyžařské středisko v Krušných horách, které se může pyšnit bohatou tradicí sjezdového lyžování. Lanová dráha a šest lyžařských vleků, mající délku od 150 do 800 metrů, nabízí několik propojených sjezdovek všech druhů obtížnosti. Středisko je velmi dobře dostupné z Ústí n.L., hlavního města celého severozápadního regionu vzdáleného pouze 18 km. Po otevření dálnice D8 přes Krušné hory je středisko snadno dostupné jak pro návštěvníky ze směru od Prahy tak i od Drážďan (sjezd Knínice - Telnice 8km, Petrovice - Adolfov 6km). Samotné středisko disponuje vysokokapacitním parkovištěm, které je vzdálené od lyžařských vleků pár metrů. Zadní Telnice nabízí lyžování na severních svazích ve výšce od 600 do 800 metrů nad mořem. Milovníci běžek mohou využít běžeckých tratí směrem na Komáří hůrku a dále potom na Cínovec a nebo běžeckých okruhů na Adolfově (2, 3, 4, 5 a 7 km okruhy). V posledních letech je dost oblíbená i trasa na Nakléřov, Panenskou a dále do Tisé. Směrem na Nakléřov je taky krásný okruh kolem Jeleního vrchu. Díky méně příznivému klimatu lyžařská sezona začíná v polovině prosince a obvykle trvá do března.

pan Rosa

provozní penzionu

„Penzion U Zeleného Stromu má za sebou mnohaletou tradici. Po nedávné kompletní rekonstrukci opět může být příjemnou zastávkou na Vašich toulkách. A nejen to, díky své poloze je dokonce ideálním výchozím bodem. Ne nadarmo je Telnice je nazývána jedním z rájů Krušných hor. Celoročně nabízí mnoho možností, jak aktivně trávit volný čas rodinám, jednotlivcům i větším skupinám.

Přijeďte k nám, těšíme se na Vás!!!”

Načítání...
Načítání...

Podívejte se na hodnocení penzionu Restaurace a Penzion U Zeleného stromu a buďte první, kdo přidá své hodnocení. Ceny najdete v ceníku penzionu Restaurace a Penzion U Zeleného stromu. Telefonické kontakty, adresu a mapu umístění najdete na záložce kontakt. Poradíme vám také, jak aktivně trávit volný čas v okolí Restaurace a Penzion U Zeleného stromu.

© FTonline s.r.o. - Všechna práva vyhrazena. | Obchodní podmínky
Webdesign pro portály
TOPlist TOPlist